Regresia nu înseamnă a merge înapoi în trecut, ci a deschide și elibera trecutul pe care îl purtăm astăzi în mințile, sufletele și corpurile noastre.

(Hans TenDam, Deep Healing and Transformation)

 

Sunt terapeut prin regresie, certificată prin Institutul Român de Terapie prin Regresie, formare acreditată de către Earth Association for Regression Therapy din 2016.

Earth Association for Regression Therapy a fost fondată în 2006 de Hans TenDam, unul dintre pionierii metodei Past Life Therapy și autorul a numeroase cărți, printre care Deep Healing and Transformation. A Manual of Transpersonal Regression Therapy, care stă la baza studiilor mele.

Formatorul principal al școlii din România este Victor Chirea, terapeut prin regresie certificat de EARTh și psihoterapeut în Gestalt terapie, membru al Colegiului Psihologilor din Romania.

În prezent este președintele Asociației EARTh.

M-am format în metoda terapiei prin regresie, care cuprinde și Past Life Therapy, de-a lungul a 3 ani, parcurgând 464 de ore de studiu și practică, alături de colegii mei.

Pe lângă a fi student, am lucrat la propria-mi vindecare și reclădire, pentru a putea fi un ghid integrat al clienților cu care lucrez. 

Prin regresie mergem înapoi către originile uitate ale problemelor. Past-life therapy este terapie prin regresie care acceptă că originea se poate găsi în vieți anterioare, permițând să trăim acele experiențe și chiar căutându-le.

(Hans TenDam, Deep Healing and Transformation)

CE ESTE TERAPIA PRIN REGRESIE?

TERAPEUTUL ESTE UN GHID

În terapia prin regresie terapeutul este un ghid care te însoțește pe tine, beneficiarul terapiei, spre a descoperi originea unei probleme care îți afectează viața în prezent.

Ajungând la origine, poți vedea și înțelege unde a fost creată problema din prezent, dar o poți și transforma trecând din nou prin acea experiență, bineînțeles cu “ochii minții” sau, mai bine zis, ai sufletului. Reconectându-te cu emoțiile și gândurile trăite în prezent, cu corpul tău și părți unde rezonează aceste emoții, ești ghidat pe firul apei până la primul moment când acestea au apărut.

Terapeutul te însoțește în momentele traumatice pentru experimentare, înțelegere, acceptare a ceea ce s-a întâmplat. Acestea duc către eliberare sau catharsis (emoțional, mental, fizic), ulterior integrându-se rezultatele în viața ta și transformând tiparul sau problema cu care ai venit la terapie.

În acest tip de terapie ești tot timpul conștient, nu se folosește hipnoza. Ești însoțit de terapeut, ghidat de către acesta, susținut să lucrezi pentru tine, redonbândindu-ți puterea ta interioară și asumându-ți responsabilitatea pentru rezultatele pe care le obții, și, ulterior, pe care le integrezi în viața ta.

ORIGINILE PROBLEMELOR DIN PREZENT

Atunci când trăim un eveniment traumatic pe care nu îl înțelegem și nu îl procesăm, o bună parte din energia noastră rămâne blocată acolo, retrăind din nou și din nou acea întâmplare. Ne pierdem acolo părți din noi, resurse prețioase și internalizăm diferite emoții grele (de exemplu frică, furie, nedreptate, abandon etc), care rămăn apoi blocate în memoria noastră corporală. Și deodată, ni se întâmplă ceva în viața prezentă, care restimulează acea întâmplare. Moment în care suntem preluați de acele emoții neprocesate și pot apărea chiar dureri corporale pe care nu le aveam până atunci. Sau pe care nu le putem explica medical. Ceea ce înseamnă că acea parte din noi, din energia noastră, ne dă din nou un semn să mergem după ea și să o recuperăm. Să o reintegrăm în plenitudinea sufletului nostru. Pentru că suntem pregătiți în acel moment să facem asta.

Aceste momente grele prin care trecem pot avea loc în copilăria noastră, atunci când mai degrabă simțim emoții, unele dintre ele preluate de la adulții din jurul nostru, în special de la părinți. Însă nu înțelegem de ce ni se întâmplă acel lucru. Așa că e posibil să internalizăm concluzii de genul “eu sunt de vină că tata mă bate/mă abuzează”, urmate de strategii pentru a supraviețui: “trebuie să fiu cuminte, să nu vorbesc ca să nu supăr, să mă fac nevăzut”. Acestea ne influențează ulterior viața prin a avea dificultăți de a ne exprima opiniile și sentimentele, de a fi văzuți, de a pune limite sănătoase în relațiile noastre. Poate chiar de a ne întemeia o familie.

Prin acest tip de terapie regăsim acest copil interior, pe noi de la o vârstă mică și îl integrăm în interiorul nostru, transformând prin conștientizare strategia copilului, care astăzi, ca adult, nu ne mai servește la supraviețuire. Mai degrabă, ne încurcă.

De asemenea, momentele de origine ale problemelor noastre se pot regăsi în vieți trecute. Iar în viața prezentă anumite evenimente vin și restimulează acea traumă, făcându-ne să trăim și să acționăm conform tiparului dăunător pe care l-am dobândit, la nivel de suflet și l-am purtat cu noi vieți la rând.

Nu este nevoie să crezi în reîncarnare și în vieți trecute pentru a beneficia de acest tip de terapie. Însă, este nevoie să ai disponibilitatea să lucrezi cu experiențele tale actuale, să îți dai voie să mergi pe firul apei până la origine, să te hotărăști că vrei să lucrezi pentru tine, asumându-ți atât responsabilitatea, cât și puterea interioară de îmbunătăți ceea ce te deranjează în prezent.

 

 

Clientul are și rezolvarea problemei; terapeutul doar îl ghidează și este prezent lângă el în momentul în care va accesa vindecarea la nivel de suflet.

(Victor Chirea, Fragmentarea sufletului)

CE REZULTATE POȚI OBȚINE?

  • La nivel mental: conștientizări, înțelegere, claritate, transformarea credințelor limitative, transformarea unor frici;
  • La nivel emoțional: acceptare de sine, pace interioară, încredere, putere interioară, refacerea sentimentului de apartenență, de acasă, de familie;
  • La nivel somatic: vitalitate, diminuarea simptomelor corporale ce nu au explicație medicală, te simți mai împlinit, complet, mai bine așezat în corpul tău.

 

Un studiu desfășurat de comitetul de cercetare al EARTh Association, în perioada 2014 – 2018, a relevat rezultatele obținute în urma terapiei prin regresie de către cei 114 participanți la studiu.

Mai bine de jumătate dintre aceștia, au observat că simptomele și problemele cu care au venit la terapie au dispărut în mare parte sau complet în 3 luni sau până la un an.

Atât simptomele fizice, cât și problemele psihologice cu care participanții au venit la terapie s-au ameliorat în 90% dintre cazuri. Cei care au căutat răspunsuri din zona spirituală le-au primit în 80% dintre situații.

HAI SĂ VORBIM
Localizare
Fii conectat