Funcționează terapia prin regresie?

Un studiu cu 114 participanți realizat de EARTh Association a relevat rezultatele Terapiei prin Regresie la nivel fizic, emoțional și spiritual

Un studiu desfășurat de comitetul de cercetare al EARTh Association a relevat rezultatele obținute în urma terapiei prin regresie de către cei 114 participanți la studiu. Respondenții au fost 79% femei și 21% bărbați, provenind din 29 de țări.

Participanții la studiu au declarat că au apelat la terapia prin regresie în special din motive psihologice – anxietate, depresie, singurătate, senzație de abandon, de pierdere, stimă de sine scăzută, fobii, a nu simți că ai un scop în viață sau din dorința dezvoltării personale.

De asemenea, au fost cauze spirituale care i-au mânat pe respondenți să aleagă aceasta metodă. Cât și probleme fizice precum dureri de spate, probleme în respirație, de digestie și chiar boli autoimune.

Mai bine de jumătate dintre cei care au testat metoda, au observat că simptomele și problemele cu care au venit la terapie au dispărut în mare parte sau complet în 3 luni sau până la un an.

Atât simptomele fizice, cât și problemele psihologice cu care participanții au venit la terapie s-au ameliorat în 90% dintre cazuri. Cei care au căutat răspunsuri din zona spirituală le-au primit în 80% dintre situații.

De la stres și epuizare la recunoștință pentru viață

Iată un studiu de caz care mie mi-a plăcut și mi se pare relevant pentru mulți dintre noi, având în vedere stresul cu care ne confruntăm în viețile noastre.

Participanta la studiu este femeie, cu vârsta între 31 și 60 de ani, lucrează în banking și este căsătorită. A făcut 2-5 sesiuni de regresie.

Motivul pentru care a apelat la terapie a fost stima de sine scăzută.

Ea experimenta simptome fizice: stres – epuizare, memorie afectată, inabilitate de a se concentra, dificultăți de a dormi, sensibilă la sunete și la lumină.

Și simptome psihologice: stima de sine scăzută se manifesta ca dezgust față de propria persoană, în special dimineața, la trezire; dificultate de a pune limite sănătoase și de a avea grijă de propriile nevoi.

Rezultate? Simptomele s-au ameliorat în timp, clienta a încetat medicația anti-depresie și pentru somn.

Am început să recunosc momentul când urmez o cale veche din mintea mea și am abilitatea de a alege o alta cale de a acționa. Practic zilnic să am grijă de limitele de nevoile mele și mă îmbunătățesc. Gradual, îmi ascult și înțeleg semnalele transmise de corpul și de sufletul meu.

Nu îmi mai este frică de moarte. Sunt recunoscătoare pentru perspectiva mai înaltă pe care am primit-o asupra vieții mele. Aleg iubirea și nu frica.

Poți citi despre mai multe experiențe ale participanților la studiu și despre rezultatele lor aici.

Credit fotografie: pictură Georgeta Răgălie

Terapia prin Regresie

Ajungi la originea unei probleme care te deranjează în prezent, o experimentezi, o înțelegi, o transformi, o vindeci, îți recuperezi resursele tale pierdute în experiența traumatică unde a fost creată problema.

HAI SĂ VORBIM
Localizare
Fii conectat