Program dezvoltare personală

În armonie cu mine. De la criticul interior către iubire de sine

Care este cea mai importantă relație pentru tine? Poate că te gândești…cu mama…cu partenera/ul…cu copiii?

Cea mai importantă relație din viața ta este relația ta cu tine.

Pentru că atunci când tu nu ești bine cu tine, cel mai probabil că nu poți fi bine nici cu ceilalți din jurul tău. Cel puțin nu în mod autentic, susținut, cu bucurie și ușurință.

Te invit la o serie de 4 ateliere prin care să explorezi relația ta cu tine și să găsești instrumente practice prin care să te cunoști mai bine și să poți răspunde în mod conștient la stimulii care apar.

Atelierele sunt create pe baza instrumentelor Comunicării Nonviolente, concept care are ca scop crearea unei conexiuni durabile și de calitate în relațiile cu noi înșine și cu cei din jur. Vom lucra prin exerciții practice și discuții de grup pe exemplele tale specifice. Cursul este conceput a fi 80% practică și lucru pe exemplele tale specifice și 20% teorie.

Fiecare atelier:

  • începe cu o activitate de conectare cu noi înșine și cu grupul, prin respirație conștientă sau o scurtă meditație ghidată.
  • se încheie cu identificarea nevoilor împlinite prin acțiunile pe care tu le faci pentru tine. Și astfel, modelăm un proces prin care să îți aduci practica recunoștinței în rutina ta, să îți îndrepți atenția asupra nevoilor împlinite din orice moment și să celebrezi sentimentele frumoase pe care le simți.

    Iată pe scurt conținutul fiecărui atelier și ce vom face în cadrul lor:

    1. Comunicarea internă care blochează conexiunea

    » Explorăm răspunsul la câteva întrebări:

    Ce spune vocea mea interioară? Cum vorbesc eu cu mine? Care este intenția mea în relația cu mine?

    » Cum pot gestiona stimulii exteriori? Ce pot face când sunt triggered?

    » Învățăm să ne aducem atenția în prezent, în aici și acum, cu ajutorul tehnicilor de respirație profundă

    » Diferențiem ceea ce observăm că ni se întâmplă de scenariul care se creează în mintea noastră. Exersăm pe situații concrete.

    » Practică de recunoștință și apreciere în relația cu noi. Celebrăm nevoile pe care ni le împlinim prin ceea ce facem în viața noastră.

    1. Nevoile care ne ghidează acțiunile

    » Învățăm să ne identificăm senzațiile corporale și emoțiile care se trezesc în funcție de stimulii care ne apar.

    » Identificăm nevoile împlinite sau neîmplinite din acel moment, pentru a ne aduce mai multă conștientizare a ceea ce se întâmplă cu noi, cât și alegere a modurilor în care ne putem satisface nevoile.

    Atunci când știm clar ceea ce avem nevoie, avem acces la o paletă mult mai largă de strategii pentru a ni le împlini. Și astfel, nu mai avem atașament pentru o singură soluție disponibilă.

    » Practică de recunoștință și apreciere în relația cu noi. Celebrăm nevoile pe care ni le împlinim prin ceea ce facem în viața noastră.

    1. Ecranul furiei. Ce se ascunde în spatele ei?

    » Gestionăm o situație de furie pentru a o putea exprima pe deplin, și apoi să ajungem la emoții mai digerabile, care se ascund în spatele furiei. Acesta este un proces ghidat, care se desfășoară în mișcare.

    » Identificăm nevoile neîmplinite de unde izvorăște sentimentul greu al furiei.

    » Lucrăm pe situații concrete când ne-am înfuriat și discutăm în grup principalele concluzii și ceea ce putem implementa în viitor.

    » Practică de recunoștință și apreciere în relația cu noi. Celebrăm nevoile pe care ni le împlinim prin ceea ce facem în viața noastră.

    1. Limite personale sănătoase

    Exersăm:

    » A spune DA sau NU din conexiunea cu nevoile noastre

    » Transformarea lui TREBUIE – cu scopul de a conștientiza nevoile din spatele tiparului (când îmi spun că nu am de ales, că așa se face etc) și de a-l transforma pe Trebuie în Aleg să…sau găsesc alte strategii în locul celei care Trebuie

    » Practică de recunoștință și apreciere în relația cu noi. Celebrăm nevoile pe care ni le împlinim prin ceea ce facem în viața noastră

Ana Maria

Am venit la aceste întâlniri din dorința de a mă cunoaște mai bine și de a putea să înțeleg și pe ceilalți. Ceea ce am învățat sș aplicat în numai 4 întâlniri a fost de-a dreptul magic.

Am văzut că atunci când sunt atentă la ceea ce îmi spune corpul, totul se schimbă.

Ies din judecată și intru în a acorda atenție nevoilor mele în primul rând, apoi celor apropiați mie.

Vad cum cade garda în care suntem cu toții, atunci când înțeleg ce nevoie am eu, ce nevoi au fetele și soțul meu și îi ajut să le împlinească. S-au cam dus discuțiile fără rost și nemulțumirile.

Mulțumesc, Oana!

Ana-Maria Dulgheroiu

-

Oana F

Comunicarea non-violentă mi-a oferit posibilitatea să ințeleg noțiunea de “nevoie”,  a mea si a celorlalți. Mulțumesc pentru ocazia pe care mi-ai oferit-o să experimentez starea de empatie față de mine și față de ceilalți. Voi reveni și în alte programe cu tot dragul.

 

Oana Fîntîneanu

-

adela

Un curs introductiv foarte interesant în care am făcut cunoștință cu instrumentele necesare în dezvoltarea unei comunicări sănătoase și armonioase atât cu noi înșine cât și cu cei din jur.

Ideea de a continua prin exerciții practice asimilarea și implementarea unei astfel de comunicări este excelentă…astfel învățăm să aplicăm în viața de zi cu zi toate informațiile acumulate….și chiar se întâmplă

Mulțumesc, Oana, pentru claritatea cu care ne transmiți informațiile și pentru răbdarea pe care o manifești cu fiecare dintre noi în ceea ce privește procesarea și aplicarea ei.

Adela Biștea

-

OANA RĂGĂLIE – Trainer certificat internațional în Comunicare Nonviolentă

După 10 ani în care am lucrat în domeniul financiar-bancar, în vânzări și dezvoltare de strategie de business, am decis să dedic timpul și energia unor domenii prin care simt că pot să contribui cu sens la viață și în societate.

Practic Comunicarea Nonviolentă din 2017, susțin cursuri pentru adulți interesați de propria dezvoltare personală din 2018. În martie 2022, am obținut certificarea internațională ca trainer în Comunicare Nonviolentă, sub egida Center for Nonviolent Communication din SUA.

După o formare de 4 ani, am obținut și certificarea ca terapeut în regresie reconectivă, prin Institutul Român de Terapie prin Regresie, formare acreditată de către Earth Association for Regression Therapy din 2016.

Instrumentele învățate în aceste două domenii se împletesc armonios în munca mea cu grupuri, cercuri de femei, cât și în întâlniri 1 la 1, de coaching empatic și de însoțire a oamenilor cu care lucrează în procesele de vindecare. 

Am fost trainer în cadrul a trei dintre edițiile online a programului Extraordinary Relationships, însoțind peste 40 de participanți în călătoria lor de 6 luni. Am susținut traininguri în corporații orientate spre colaborarea în echipă și o mai bună comunicare între oameni.

Sunt pasionată de susținerea și însoțirea oamenilor de a trece prin procese de exprimare a emoțiilor grele (furie, vină, rușine) pentru a ajunge la miez – nevoile neîmplinite – și la o relație autentică și cu compasiune față de propria persoană și, implicit, cu cei din jur

Detalii organizatorice

Când? 4 întâlniri a câte 3 ore:

    » 18 octombrie, 18:00 – Comunicarea internă care blochează conexiunea

    » 25 octombrie, 18:00 –  Nevoile care ne ghidează acțiunile

    » 6 noiembrie, 18:00 – Ecranul furiei. Ce se ascunde în spatele ei?

    » 15 noiembrie, 18:00 – Limite personale sănătoase 

Unde?

În Constanța, la centrul holistic Tonifiere Emoțională (zona Piața Ovidiu).

Contribuția ta: 450 RON

Locurile sunt limitate la 10 participanți.

Pentru înscriere, mesaj pe Whatsapp la 0723 783 073 sau complează acest formular: https://form.jotform.com/231421290051340

Dacă îți dorești să te cunoști mai bine și să te împrietenești cu sinele tău, te invit la acest curs.

Poate fi un punct de pornire către o relație de calitate cu tine. Care, implicit, se va traduce și în relații mai armonioase cu ai tăi dragi.

HAI SĂ VORBIM
Localizare
Fii conectat